понедельник, 9 марта 2015 г.

Тема 12. Лікарняний контроль за фізичним вихованняс студентів

Завдання
1. Опрацювати матеріал лекції. Написати короткі коментарі.

2. Дайте характеристику лікарського контролю у ЛПК. Короткий коментар.

3. Дайте відповідь на питання:
- Чи здійснюється лікарський контроль у ЛПК?
- Чи здійснюється медичний контроль у ЛПК?
- Чи створені групи ЛФК у ЛПК?
- Скільки студентів ЛПК відноситься до СМГ?
- З якими захворюваннями відносяться студенти до груп ЛФК у ЛПК?

10 комментариев:

  1. 2-Лікарняний контроль у коледжі забезпечує медичне спостереження за динамікою здоров'я студентів протягом всього періоду навчання у коледжі і проводиться в найрізноманітніших формах:
    -Регулярне медичне обстеження студентів,особливу увагу приділяют учням спеціальності "Фізичне виховання" що займаються фізичною культурою;
    -Лікарняно-педагогічне спостереження за студентами під час занять фізичним вихованням (у тому числі фізкультурно-оздоровчими заходами і змаганнями);
    -Санітарно-гігієнічний контроль за місцем проведення занять, фізкультурно-оздоровчих заходів спортивних змагань;
    -Санітарно-просвітницька робота, пропаганда здорового способу життя.

    ОтветитьУдалить
  2. У коледжі відбувається постійний медичний контроль. Кожного року проводяться обстеження, йде нагляд за динамікою здоров'я, та подальшими рішеннями щодо занять фк., за результатами обстеження. Коледж надає достатньо велике значення контролю за здоров'ям студентів.

    ОтветитьУдалить
  3. У нашій країні вперше в світі лікарські спостереження стали обов'язковимдля всіх фізкультурників і спортсменів. Система медичного забезпеченняосіб, які займаються фізичною культурою і спортом називається лікарськимконтролем у фізичному вихованні.
    В нашому коледжі лікарняний контроль виконується різними засобами.Відповідно до цього завданнями лікарського контролю є: спостереження за станом здоров'я, фізичним розвитком іпрацездатністю осіб, які займаються фізичними вправами і спортом;спостереження за правильним використанням засобів і методів фізичноговиховання з урахуванням статі, віку, стану здоров'я та фізичноїпідготовленості займаються, попередження та усунення негативнихявищ у процесі тренування (пере тренованості, перевтоми іін); нагляд за санітарно-гігієнічними умовами місць занять,попередження спортивних травм, також їх лікування.

    ОтветитьУдалить
  4. Результаты комплексных медицинских осмотров,
    1) на каждого студента из обследованного контингента приходится 0,19 заболеваний или отклонений в состоянии здоровья;
    2) в структуре заболеваемости доминируют болезни костно-мышечной системы, глаз и их придаточного аппарата;
    3) отмечается высокая доля болезней системы кровообращения, органов дыхания и пищеварения.
    Особое место в исследовании заболеваемости авторы отдают взаимосвязи между занятиями спортом, состоянием здоровья и успеваемостью студентов. Полученные ими данные свидетельствуют о том, что большинство из них (две трети) достаточно здоровы для того, чтобы посещать основные группы занятий физкультурой. Тем не менее каждый третий студент является носителем хронического заболевания, позволяющего ему посещать только группу ЛФК. Согласно полученным данным, 64,7% обследованных студентов вообще не занимаются спортом.

    ОтветитьУдалить
  5. Я важаю шо спортсмен повинен сам захищати себе від травм идотримуватися вимог лікаря. Лікарняний контроль - розділ медицини, покликаний виключити умови при яких можуть виявлятися негативні дії фізкультурних занять і заходу на організм тих, що займаються.

    ОтветитьУдалить
  6. В лекції я ознайомилась з такими поняттями як:контроль та самоконтрольу процесі фізичного вдосконалення.Ознайомилась з лікарським контролем студентів,профілактики спортивного травматизму.Слідкувати за здоров ям студентів дуже важливо,тому що із кожним роком у закладах ВНЗ визначать зниження стану здоров я молоді.

    ОтветитьУдалить
  7. У нашому коледжі кожного року відбувається лікарський контроль.Ми відвідуємо всіх необхідних лікарів,задля того ,щоб впевнитися, що нам показані заняття фізичною культурою в основній групі,особливо це стосується нас,майбутніх вчителів фізичної культури.

    ОтветитьУдалить
  8. Кожен спортсмен повинен слідкувати за своїм здоров'ям,щоб уникнути травм та різних захворювань.
    Щороку всі студенти коледжу,проходять обстеження в лікарні.Особливу увагу приділяють спортсменам,які вчаться на спеціальність "Фізичне виховання" переконавшись в тому,що постійні фізичні навантаження не зашкодять їх здоровью.

    ОтветитьУдалить
  9. З лекції, я дізналася, що лікарняний контроль обов'язковий для студентів,які займаються фізичною культурою.Лікарняний контроль здійснюється лікарями і на підставі данних мед. обстеження,студенти розподіляються на мед.групи: основну,підготовчу та спеціальну.
    Самоконтроль в процесі фіз.вихов. спрямований на рішення трьох основних задач: виявлення протипоказань до фіз.тренувань,визначення тренувальної програми,контроль за станом організму в процесі занять.

    Мжно зробити висновок: лікарський контроль дуже важливий для студентів,цей конроль завжди треба проходити в лікарнях,щоб сліткувати за станом свого віз.здоров'я.

    ОтветитьУдалить
  10. Відповідь на питання:
    1) У ЛПК регулярно совершается лечебный контроль,студентам выписывают направления к различным врачам (хирург,окулист,невропатолог,кардиолог и т.д)
    2) Медецинский контроль так же регулярно проходят, студентам ЛПК,очень часто выписывают направления на флюрографию.
    3) Я знаю что в колледже существуют группы ЛПК,их ведёт преподаватель Борисенко Л.Л
    4) Остеохондроз,сколиоз, пласкостопия

    ОтветитьУдалить