четверг, 2 апреля 2020 г.

4 тиждень дистанційного навчання Тема 11. Лікарняний контроль за учнями та юними спортсменами

Завдання
1. Опрацювати матеріал лекції.  Схематично зобразити основне до 1, 2, 3 пункту плану лекції. 

2. Переглянути презентацію. Надати короткий коментар у блозі

3. Створити самостійно наказ про створення СМГ на базі Лисичанського педколеджу. Записати у зошит (є у матеріалах лекції). Надати для перевірки

Дякую!

20 комментариев:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. коментар до лекції:правильно організована система лікарняного контролю в поєднанні з педагогічним, сприятиме запобіганню нещастних випадків на укроках ФК, єфективному розвитку фізичних якостей учня.
    коментар до презентації: В загальноосвітніх навчальних закладах медико-педагогічний контроль має вагоме значення, щодо розвитку школяра. Важливо, щоб цьому питанню приділялося достатньо уваги,як з боку законодавства,так і зі сторони медико-педагогічного колективу школи, батьків та самих учнів!!!!

    ОтветитьУдалить
  3. прочитавши лекцію,я підкреслила для себе багато цікавого,а саме :як краще організувати і провести уроки з дітьми в спец. мед. группах,як правильно оцінювати таких дітей на уроці. Дізналася про інструкцію правильного розподілу учнів за станом здоров'я.Переглянувши таблицю,я зрозуміла що бувають терміни відновлення допуску учнів до фіз. навантажень після перенесиних захворювань та травм.В лекції описується схема візуального визначення втоми учнів пыд час фізичного навантаження,це допоможе контролювати кожну дитину і давати учневі правильні навантаження.Побачила як скласти наказ " Про організацію занять з фіз. культури з учнями підготовч. та спец. мед. груп у навч. році"

    ОтветитьУдалить
  4. Я вважаю, що лікарняний контроль - це дуже важлива частина процесу фізичного виховання, адже тренер (або вчитель) завжди повинен знати, який стан здоров`я мають його підопічні. Також я дізнався багато нового, наприклад, як потрібно складати наказ "Про організацію занять з фіз. культури з учнями підготовчої та спеціальної мед. груп у навч. році". Загалом лекція має дуже багато корисного матеріалу, з яким ознайомитися має кожен.

    ОтветитьУдалить
  5. Целью медико-педагогического контроля является:
    определение состояния здоровья, физического развития и функционального состояния организма учеников, которые занимаются физической культурой;
    оптимизация двигательной активности учеников;
    решение вопросов относительно соответствия физических нагрузок состоянию здоровья и функциональным возможностям учеников учебных заведений.
    . Задачи медико-педагогического контроля:
    определение уровня физического развития, состояния здоровья, функциональных возможностей организма и уровня развития двигательных навыков ученика с целью дифференциации средств и форм физического воспитания и дозирования физической нагрузки;
    систематическое наблюдение за динамикой показателей физического развития, состояния здоровья и развития локомоторной функции ученика под воздействием физических упражнений, закаливания и других средств биокоррекции для оценки их оздоровительного эффекта;
    выявление функциональных отклонений и ранних симптомов болезней, которые возникают во время занятий физической культурой;
    профилактика школьного, в том числе спортивного, травматизма;
    проведение санитарно-просветительской работы и гигиенического воспитания учеников.

    ОтветитьУдалить
  6. Графічне зображення кривої фізичного навантаження будується з
    дотриманням таких умов: по осі абсцис (по горизонталі) від вихідної точки
    відкладають час уроку із зазначенням його частин, по осі ординат (по
    вертикалі) – пульс за 1 хв., починаючи шкалу осі із вихідної точки «60». За
    умови правильної побудови уроку фізіологічна крива повинна мати
    двовершинну (або одновершинну) параболічну форму.
    0
    50
    100
    150
    200
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 пульс (уд/хв)
    відповідає гігієнічним вимогам
    низька інтенсивність фізичного наватаження
    висока інтенсивність фізичного навантаження
    Інтенсивність фізичного навантаження (ЧСС, уд./хв.)
    до 140 уд./хв. – легке фізичне навантаження;
    141 – 160 уд./хв. – середнє фізичне навантаження;
    більше 160 уд./хв. – значне фізичне навантаження;
    ЧСС- частота серцевих скорочень.

    ОтветитьУдалить
  7. Дізнався багато цікавого , як провірити свою спортивну підготовку,чім повині зацматися учни СМГ на уроках ФК, як виставляти оцінки,як організовувати уроки ФК в СМГ.

    ОтветитьУдалить
  8. Перш ніж допустити дитину до заняття,необхідно перевірити її здоров'я.Допуск до занять і змагань визначається на підставі проведеного обстеження з урахуванням показань і протипоказань.
    Якщо при обстеженні виявлені які-небудь несприятливі зміни, необхідний ретельний аналіз режиму фізичної підготовки та внесення до нього певних змін відповідно до показників стану кожного обстежуваного. Це може стосуватися характеру, обсягу та інтенсивності навантажень, їх чергування з відпочинком, тривалості введення або виключення будь-яких вправ, частоти змагань, зміни умов занять, загального режиму життя.

    ОтветитьУдалить
  9. Юрков Дмитро
    У презентації докладно представлена нормативо-правова база забезпечення МПК з фізичного виховання учнів. Даний матеріал стане в нагоді майбутнім учителям. Чітко, стисло,конкретно.

    ОтветитьУдалить
  10. Молодець! Наказ підготував та схеми накреслив. Дякую!

    ОтветитьУдалить
  11. правильно організована система лікарняного контролю в поєднанні з педагогічним, сприятиме запобіганню нещастних випадків на укроках ФК, єфективному розвитку фізичних якостей учня.

    ОтветитьУдалить
  12. Медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах дає нам як майбутнім викладачам фізичної культури правильно організовувати заняття в СМГ ,як провірити спортивну підготовку учнів.Матеріал дуже цікавий,що знадобиться в майбутньому .

    ОтветитьУдалить
  13. Медичних та педагогічний контроль за фізичним станом учнів у закладах це дуже потрібно,вчителі вже будуть знати які вправи можна виконувати учням на уроках а які є протипоказанням, це зменшить ризик травмувати дитину

    ОтветитьУдалить
  14. Контроль за фізичним вихованням учнів це є не невід`ємна частина навчального процессу я вважаю це необхідним. Тому що потрібно слідкувати за учнями та їх розвитком також бувають різні групи учнів за якими потрібен більший нагляд.

    ОтветитьУдалить
  15. Лікарняний контроль допомагає вчителям фізичної культури та тренерам ретельніше розробити план заняття; комплексне обстеження необхідне, щоб розподілити дітей на відповцідні групи. З матеріалу лекції дізналась багато корисного та цікавого, а також дізналася більше про щільність уроку та лікарське обстеження за дітьми та юними спортсменами. Ця інформація мені знадобиться, як майбутньому вчителю ФК.

    ОтветитьУдалить
  16. Дякую! Приємно, коли матеріал надає користь.

    ОтветитьУдалить